Hogyan zajlik a pénztárgép üzembe helyezési kód igénylése?

A regisztráció igényléséhez a PTGREG jelzésű űrlapot kell kitölteni, majd beküldeni, a nyomtatvány elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján, ahol egyben ki is lehet tölteni, majd be lehet küldeni.

Kattintson ide a regisztráció elindításához!

Figyeljünk oda arra, hogy a PTGREG-01-es kóddal ellátott nyomtatvánnyal csak az üzembe helyezési kódot igényelhetjük, ebben nincs támogatást igénylő rész. Ha viszont jogosultak vagyunk a pénzre, és szeretnénk is igénybe venni a maximum 50 ezer forint kasszánkénti támogatást, ugyanezen az űrlapon töltsük ki a TAM01 és TAM02 jelzésű oldalakat.

Kiemelten figyeljünk oda arra, hogy adatainkat jól és hiánytalanul adjuk meg, mert hiba esetén nem fogjuk megkapni az igényelt támogatást. Ne felejtsük ki a cserére ítélt pénztárgépünk AP kódját feltüntetni a nyomtatványokon.

Hasznos lehet az elektronikus kitöltés és beküldés, ebben az esetben ugyanis biztos nem hibázunk, mert ha valami nem stimmel, nem tudjuk elküldeni az igénylést. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a kérelemre 5 napon belül reagál. A NAV-tól egy 16 karakteres regisztrációs kódot fogunk kapni, ami majd kelleni fog a pénz igényléséhez is. Az ügyintézés határideje kicsit hosszabb, ha nem elektronikus úton intézkedünk, ez esetben 8 nap a határidő.